Za tym deserem nad Sekwaną przepadają wszyscy. Krzysztof Ilnicki, razem z finalistką „Bake Off Junior” Anią Zakrzewską przygotują francuską klasykę, czyli clafoutis - pyszny biszkopt z czereśniami, podawany w filiżance.
Za tym deserem nad Sekwaną przepadają wszyscy. Krzysztof Ilnicki, razem z finalistką „Bake Off Junior” Anią Zakrzewską przygotują francuską klasykę, czyli clafoutis - pyszny biszkopt z czereśniami, podawany w filiżance.
W ostatnim kulinarnym starciu zmierzyły się Julia, Gosia, Marysia i Ania. Na finalistki czekały dwa zadania. W pierwszej konkurencji uczestniczki musiały przygotować owocowe filiżanki szczęścia. Zadanie było trudne, jak ułożenie kostki Rubika, bo każda z dziewczyn miała zrobić dwie identyczne filiżanki. W drugiej, autorskiej, finalistki miały za zadanie upiec tort, inspirowany ulubionymi bajkami. Jurorzy dali im pełną dowolność. Która uczestniczka popisała się najlepszą techniką i jej wypiek zachwycił smakiem?
W ostatnim kulinarnym starciu zmierzyły się Julia, Gosia, Marysia i Ania. Na finalistki czekały dwa zadania. W pierwszej konkurencji uczestniczki musiały przygotować owocowe filiżanki szczęścia. Zadanie było trudne, jak ułożenie kostki Rubika, bo każda z dziewczyn miała zrobić dwie identyczne filiżanki. W drugiej, autorskiej, finalistki miały za zadanie upiec tort, inspirowany ulubionymi bajkami. Jurorzy dali im pełną dowolność. Która uczestniczka popisała się najlepszą techniką i jej wypiek zachwycił smakiem?
Czekoladowy suflet to deser, którego boją się najwięksi mistrzowie kuchni. Krążą o nim legendy, a jest pyszny. Krzysztof Ilnicki i Michał Bryś pokazują, jak przygotować mistrzowski, mocno czekoladowy suflet.
Czekoladowy suflet to deser, którego boją się najwięksi mistrzowie kuchni. Krążą o nim legendy, a jest pyszny. Krzysztof Ilnicki i Michał Bryś pokazują, jak przygotować mistrzowski, mocno czekoladowy suflet.
Ostatnia prosta przed wielkim finałem pierwszej polskiej edycji programu. W półfinałowym starciu uczestniczki musiały przygotować pierniki ozdobione ulubionymi emotikonami, na wzór wypieku gościa specjalnego, czyli Małgorzaty Rybackiej. Zwyciężczyni pierwszej edycji „Bake Off – Ale Ciacho!”nie była jedynym gościem odcinka. W programie pojawili się także uczestnicy poprzednich edycji, którzy będą wsparciem dla półfinalistek „Bake Off Junior”. Drugie zadanie małych cukierników to było upieczenie idealnego czekoladowego tortu.
Ostatnia prosta przed wielkim finałem pierwszej polskiej edycji programu. W półfinałowym starciu uczestniczki musiały przygotować pierniki ozdobione ulubionymi emotikonami, na wzór wypieku gościa specjalnego, czyli Małgorzaty Rybackiej. Zwyciężczyni pierwszej edycji „Bake Off – Ale Ciacho!”nie była jedynym gościem odcinka. W programie pojawili się także uczestnicy poprzednich edycji, którzy będą wsparciem dla półfinalistek „Bake Off Junior”. Drugie zadanie małych cukierników to było upieczenie idealnego czekoladowego tortu.
Krzysztof Ilnicki, razem z mistrzynią figurek i ozdób z masy cukrowej –Agnieszką Paczóską, zabierają nas na Hawaje i przygotowują epicki tort w klimacie egzotycznym.
Krzysztof Ilnicki, razem z mistrzynią figurek i ozdób z masy cukrowej –Agnieszką Paczóską, zabierają nas na Hawaje i przygotowują epicki tort w klimacie egzotycznym.
To nie przelewki – przed szóstką młodych cukierników nie lada wyzwanie. Muszą przygotować dekorację z masy cukrowej. Jak to zrobić, zdradzi Agnieszka Paczóska, mistrzyni Europy w dekorowaniu tortów. Drugim zadaniem będzie upieczenie tortu bezowego.
To nie przelewki – przed szóstką młodych cukierników nie lada wyzwanie. Muszą przygotować dekorację z masy cukrowej. Jak to zrobić, zdradzi Agnieszka Paczóska, mistrzyni Europy w dekorowaniu tortów. Drugim zadaniem będzie upieczenie tortu bezowego.
Krzysztof Ilnicki przygotowuje niezwykły tort o iście meksykańskim temperamencie, z którego wysypuje się masa pysznych cukierków.
Krzysztof Ilnicki przygotowuje niezwykły tort o iście meksykańskim temperamencie, z którego wysypuje się masa pysznych cukierków.
Meksykańska piniata w słodkim i zaskakującym wydaniu oraz ćwiczenia z Tomaszem Oświecińskim – oto, co czeka dzieciaki w kolejnym odcinku programu.
Meksykańska piniata w słodkim i zaskakującym wydaniu oraz ćwiczenia z Tomaszem Oświecińskim – oto, co czeka dzieciaki w kolejnym odcinku programu.
Dziś w kuchni Michał Bryś i uczestniczka programu Marysia. Razem podzielą się swoją wiedzą i pasją. Tym razem czas na przepis na niezwykłe ciasto drożdżowe, z trikiem, o którym mało kto wie. Jak zatem przygotować idealnego drożdżowego ślimaka?
Dziś w kuchni Michał Bryś i uczestniczka programu Marysia. Razem podzielą się swoją wiedzą i pasją. Tym razem czas na przepis na niezwykłe ciasto drożdżowe, z trikiem, o którym mało kto wie. Jak zatem przygotować idealnego drożdżowego ślimaka?
Spektakularne śniadanie z dowolnym wypiekiem i dowolnym napojem – na słodko lub na wytrawnie oraz francuskie naleśniki, które wcześniej zaprezentował wyborowy gość, Luc Magnon na specjalnej naleśnikarce. Jak z tymi zadaniami poradziły sobie dzieci i kto musiał obejść się słodkim smakiem wygranej?
Spektakularne śniadanie z dowolnym wypiekiem i dowolnym napojem – na słodko lub na wytrawnie oraz francuskie naleśniki, które wcześniej zaprezentował wyborowy gość, Luc Magnon na specjalnej naleśnikarce. Jak z tymi zadaniami poradziły sobie dzieci i kto musiał obejść się słodkim smakiem wygranej?