Bake Off - Ale ciacho!

Romans maliny z czekoladą Moniki

Ciasto:
75 g gorzkiej czekolady
150 g mlecznej czekolady
75 g mąki pszennej
75 g masła
niepełna szklanka cukru
3 jajka

Krem:
200 g śmietany 30%
100 g mlecznej czekolady
100 g gorzkiej czekolady

Pianka malinowa:
250 g śmietany 30%
600 g świeżych malin
12 g żelatyny
20 g cukru waniliowego

Dekoracja: 150 g świeżych malin,  mięta cytrynowa

Ciasto:
Do jajek dodać cukier i dokładnie wymieszać. Czekoladę rozpuścić razem z masłem. Do rozpuszczonej czekolady dodać masę jajeczną i mąkę. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej pergaminem i piec przez 20 minut w temperaturze 180℃.

Krem:
Czekoladę rozpuścić w podgrzanej śmietanie. Ubić, gdy ostygnie. Pianka: Zagotować maliny z cukrem waniliowym i przetrzeć przez sitko. Rozpuścić żelatynę w małej ilości wody. Do ubitej śmietany dodać rozpuszczoną żelatynę oraz wystudzony mus malinowy.

Wystudzone ciasto posmarować kremem czekoladowym oraz pianką malinową. Schłodzić w lodówce, udekorować świeżymi malinami i listkami mięty.