Bake Off - Ale ciacho!

odcinki

odc. 4/V – Ale przepis

Krzysztof Ilnicki, juror programu i prowadząca Ida Nowakowska razem przygotowują jeden z najlepszych przepisów tej edycji. – Przygotujemy tartę limonkową. Tartę wspaniałą, szybką, lekką, bardzo łatwą do przygotowania w domu. I pokażemy jeszcze fantastyczny patent na dekorację ze świeżej bezy – zapowiedział Ilnicki. – Ten deser będzie kruchy, ale jednocześnie kremowy, bardzo orzeźwiający – dodała Nowakowska.

odc. 4/V – Ale przepis

Krzysztof Ilnicki, juror programu i prowadząca Ida Nowakowska razem przygotowują jeden z najlepszych przepisów tej edycji. – Przygotujemy tartę limonkową. Tartę wspaniałą, szybką, lekką, bardzo łatwą do przygotowania w domu. I pokażemy jeszcze fantastyczny patent na dekorację ze świeżej bezy – zapowiedział Ilnicki. – Ten deser będzie kruchy, ale jednocześnie kremowy, bardzo orzeźwiający – dodała Nowakowska.

odc. 4/V

W czwartym odcinku Bake Off – Ale Ciacho! udajemy się w podróż do Gruzji. Adepci sztuki cukierniczej walczący w kulinarnym show Dwójki mieli za zadanie przygotować własną wersję gruzińskiego placka. Ale to nie wszystko. W konkurencji technicznej musieli odwzorować przepis na tartę, która składał się z wyszprycowanej na adapterze bezy ozdobionej jadalnymi kwiatami.

odc. 4/V

W czwartym odcinku Bake Off – Ale Ciacho! udajemy się w podróż do Gruzji. Adepci sztuki cukierniczej walczący w kulinarnym show Dwójki mieli za zadanie przygotować własną wersję gruzińskiego placka. Ale to nie wszystko. W konkurencji technicznej musieli odwzorować przepis na tartę, która składał się z wyszprycowanej na adapterze bezy ozdobionej jadalnymi kwiatami.

odc. 3/V – Ale przepis

Ciastko ponczowe. Jego pomysłodawcą był król Stanisław Leszczyński, który po powrocie z długiej podróży odnalazł w jednej z sakw stare, drożdżowe ciasto. Nie chcąc go wyrzucać, nasączył je alkoholem. I choć przepis wydaje się bardzo prosty, to na uczestników czyha kilka pułapek.

odc. 3/V – Ale przepis

Ciastko ponczowe. Jego pomysłodawcą był król Stanisław Leszczyński, który po powrocie z długiej podróży odnalazł w jednej z sakw stare, drożdżowe ciasto. Nie chcąc go wyrzucać, nasączył je alkoholem. I choć przepis wydaje się bardzo prosty, to na uczestników czyha kilka pułapek.

odc. 3/V

Jak powinna wyglądać idealna karpatka? Przede wszystkim nie powinna być stereotypowa. Kluczem jest ciasto i stabilny, skrystalizowany krem, reszta należy do uczestników, mogą popuścić wodze fantazji.

odc. 3/V

Jak powinna wyglądać idealna karpatka? Przede wszystkim nie powinna być stereotypowa. Kluczem jest ciasto i stabilny, skrystalizowany krem, reszta należy do uczestników, mogą popuścić wodze fantazji.

odc. 2/V – Ale przepis

Michał Bryś i Krzysztof Ilnicki tym razem przygotują pudding z wędzonym łososiem i kremem chrzanowym, opartym na serze ricotta. Jak ją zrobić w domowych warunkach?

odc. 2/V – Ale przepis

Michał Bryś i Krzysztof Ilnicki tym razem przygotują pudding z wędzonym łososiem i kremem chrzanowym, opartym na serze ricotta. Jak ją zrobić w domowych warunkach?

odc. 2/V

Czy surowe ciasto może być jadalne? Uczestnicy drugiego odcinka będą próbowali to udowodnić podczas jednej z konkurencji. Dodatkowo cukiernicy amatorzy przygotują pudding z serem ricotta i łososiem. Czy podniebienia jurorów Krzysztofa Ilnickiego i Michała Brysia zostaną zaspokojone?

odc. 2/V

Czy surowe ciasto może być jadalne? Uczestnicy drugiego odcinka będą próbowali to udowodnić podczas jednej z konkurencji. Dodatkowo cukiernicy amatorzy przygotują pudding z serem ricotta i łososiem. Czy podniebienia jurorów Krzysztofa Ilnickiego i Michała Brysia zostaną zaspokojone?

odc. 1/V

Wystartowała piąta edycja najbardziej apetycznego programu w polskiej telewizji. W „Bake Off - Ale Ciacho!” dwanaścioro uczestników, przez dziesięć tygodni, będzie walczyć o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków i 50 tysięcy złotych. W pierwszych dwóch zadaniach jurorzy Michał Bryś i Krzysztof Ilnicki ocenią wypieki przygotowane przez amatorów cukiernictwa: wytrawną babę oraz blachę domowego ciasta. W roli prowadzących Marcelina Zawadzka i Ida Nowakowska.

odc. 1/V

Wystartowała piąta edycja najbardziej apetycznego programu w polskiej telewizji. W „Bake Off - Ale Ciacho!” dwanaścioro uczestników, przez dziesięć tygodni, będzie walczyć o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków i 50 tysięcy złotych. W pierwszych dwóch zadaniach jurorzy Michał Bryś i Krzysztof Ilnicki ocenią wypieki przygotowane przez amatorów cukiernictwa: wytrawną babę oraz blachę domowego ciasta. W roli prowadzących Marcelina Zawadzka i Ida Nowakowska.

odc. 1/V – Ale przepis

Michał Bryś w towarzystwie Idy przygotuje babę drożdżową, ale nie na słodko. Faszerowana będzie wędzonym boczkiem, kurkami, szalotką, orzechami i dojrzewającym serem.

odc. 1/V – Ale przepis

Michał Bryś w towarzystwie Idy przygotuje babę drożdżową, ale nie na słodko. Faszerowana będzie wędzonym boczkiem, kurkami, szalotką, orzechami i dojrzewającym serem.

odc. 10/IV – Ale przepis

W kuchni Krzysztofa Ilnickiego i Michała Brysia działa się prawdziwa, słodka magia. Czekoladowa kula, która pod wpływem gorącego sosu otwiera się jak kwiat to wyzwanie nawet dla doświadczonych cukierników.

odc. 10/IV – Ale przepis

W kuchni Krzysztofa Ilnickiego i Michała Brysia działa się prawdziwa, słodka magia. Czekoladowa kula, która pod wpływem gorącego sosu otwiera się jak kwiat to wyzwanie nawet dla doświadczonych cukierników.

odc. 10/IV – Ale ciacho

Finałowy odcinek IV edycji obfituje w cukiernicze wyzwania. Czekoladowa kula z niespodzianką, która pod wpływem sosu ujawnia swoje wnętrze jest jednym z najtrudniejszych do wykonania deserów. Cukiernicy przygotują także niezwykłe torty weselne!

odc. 10/IV – Ale ciacho

Finałowy odcinek IV edycji obfituje w cukiernicze wyzwania. Czekoladowa kula z niespodzianką, która pod wpływem sosu ujawnia swoje wnętrze jest jednym z najtrudniejszych do wykonania deserów. Cukiernicy przygotują także niezwykłe torty weselne!