Bake Off - Ale ciacho!

odcinki

odc. 10/V – Ale przepis

Teraz czas na to, by przy piekarniku stanął juror programu, Krzysztof Ilnicki. W kuchni pomagać mu będzie Małgosia Rybacka, zwyciężczyni pierwszej edycji programu. Pokażą, jak pracować z czekoladą plastyczną i przygotować z niej niezwykłe rzeczy. Krzysztof i Małgosia wybudują słodki domek z kart – herbatnikowy.

odc. 10/V – Ale przepis

Teraz czas na to, by przy piekarniku stanął juror programu, Krzysztof Ilnicki. W kuchni pomagać mu będzie Małgosia Rybacka, zwyciężczyni pierwszej edycji programu. Pokażą, jak pracować z czekoladą plastyczną i przygotować z niej niezwykłe rzeczy. Krzysztof i Małgosia wybudują słodki domek z kart – herbatnikowy.

odc. 10/V

Po dziesięciu tygodniach zmagań czas poznać zwycięzcę, który otrzyma tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 tysięcy złotych. Na swojej ostatniej prostej uczestnicy muszą się zmierzyć z konkurencjami, w których będą mieli za zadanie „zbudować” wieżę z herbatnikowych kart i upiec antygrawitacyjny tort. Kto pozna prawdziwy smak wygranej?

odc. 10/V

Po dziesięciu tygodniach zmagań czas poznać zwycięzcę, który otrzyma tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 tysięcy złotych. Na swojej ostatniej prostej uczestnicy muszą się zmierzyć z konkurencjami, w których będą mieli za zadanie „zbudować” wieżę z herbatnikowych kart i upiec antygrawitacyjny tort. Kto pozna prawdziwy smak wygranej?

odc. 9/V – Ale przepis

Tym razem Krzysztofowi Ilnickiemu pomagać będzie prowadząca program Ida Nowakowska. Wspólnie pokażą ptysia w wielu odsłonach. Klasyczne ciastko nie musi być banalne. Poznamy przepisy na ptysie z egzotycznym mango, orientalną matchą i słonym karmelem.

odc. 9/V – Ale przepis

Tym razem Krzysztofowi Ilnickiemu pomagać będzie prowadząca program Ida Nowakowska. Wspólnie pokażą ptysia w wielu odsłonach. Klasyczne ciastko nie musi być banalne. Poznamy przepisy na ptysie z egzotycznym mango, orientalną matchą i słonym karmelem.

odc. 9/V

Czwórka uczestników jest już na ostatniej prostej w drodze do finału, ale tego ostatniego etapu nie przejdą sami. W półfinale, dorosłym cukiernikom pomogą ich młodsze koleżanki po fachu, czyli finalistki pierwszej polskiej edycji Bake Off Junior! Marysia, Ania, Julia i Gosia dołączyły do zawodników w konkurencji technicznej, w której do przygotowania był słodki bufet na kinderbal, składający się z trzech rodzajów deserów. W konkurencji autorskiej, już samodzielnie musieli zmierzyć się z malowanym tortem. Kto namalował sobie drogę do finału?

odc. 9/V

Czwórka uczestników jest już na ostatniej prostej w drodze do finału, ale tego ostatniego etapu nie przejdą sami. W półfinale, dorosłym cukiernikom pomogą ich młodsze koleżanki po fachu, czyli finalistki pierwszej polskiej edycji Bake Off Junior! Marysia, Ania, Julia i Gosia dołączyły do zawodników w konkurencji technicznej, w której do przygotowania był słodki bufet na kinderbal, składający się z trzech rodzajów deserów. W konkurencji autorskiej, już samodzielnie musieli zmierzyć się z malowanym tortem. Kto namalował sobie drogę do finału?

odc. 8/V – Ale przepis

Tym razem Krzysztof Ilnicki i Michał Bryś zaprezentowali przepis na domowy chleb pszenny z semoliną i czarnym sezamem. Z braku pieca chlebowego upiekli go w specjalnym żeliwnym garnku.

odc. 8/V – Ale przepis

Tym razem Krzysztof Ilnicki i Michał Bryś zaprezentowali przepis na domowy chleb pszenny z semoliną i czarnym sezamem. Z braku pieca chlebowego upiekli go w specjalnym żeliwnym garnku.

odc. 8/V

To już ósmy tydzień rywalizacji o tytuł mistrza wypieków i 50 tysięcy złotych. Uczestnicy walczą o udział w półfinale. W konkurencji technicznej dostali z pozoru tylko proste zdanie: mieli upiec chleb pszenny z semoliną i czarnym sezamem, z kremem czekoladowo-orzechowym. Konkurencja autorska to z kolei sernik z motywem wielkanocnym, który oceniała m.in. aktorka Magdalena Stużyńska-Brauer.

odc. 8/V

To już ósmy tydzień rywalizacji o tytuł mistrza wypieków i 50 tysięcy złotych. Uczestnicy walczą o udział w półfinale. W konkurencji technicznej dostali z pozoru tylko proste zdanie: mieli upiec chleb pszenny z semoliną i czarnym sezamem, z kremem czekoladowo-orzechowym. Konkurencja autorska to z kolei sernik z motywem wielkanocnym, który oceniała m.in. aktorka Magdalena Stużyńska-Brauer.

odc. 7/V – Ale przepis

Gościem Krzysztofa Ilnickiego był znany między innymi z serialu „M jak Miłość” Tomasz Ciachorowski. Wspólnie przygotowali deser, który jest bardzo uniwersalny. Jaki przygotować zatem pyszną i wielozadaniową roladę?

odc. 7/V – Ale przepis

Gościem Krzysztofa Ilnickiego był znany między innymi z serialu „M jak Miłość” Tomasz Ciachorowski. Wspólnie przygotowali deser, który jest bardzo uniwersalny. Jaki przygotować zatem pyszną i wielozadaniową roladę?

odc. 7/V

Tym razem uczestnicy stanęli do walki drużynowej. Podzieleni na dwie grupy musieli zmierzyć się z przepisem na rolady. Odpowiadali wspólnie nie tylko za ich smak, ale też wygląd. W konkurencji indywidualnej uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dowcipem. Komu udało się przygotować nie tylko pyszny, ale i zabawny wypiek?

odc. 7/V

Tym razem uczestnicy stanęli do walki drużynowej. Podzieleni na dwie grupy musieli zmierzyć się z przepisem na rolady. Odpowiadali wspólnie nie tylko za ich smak, ale też wygląd. W konkurencji indywidualnej uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dowcipem. Komu udało się przygotować nie tylko pyszny, ale i zabawny wypiek?

odc. 6/V – Ale przepis

Tym razem Krzysztof Ilnicki zaprosił do kuchni mistera Polski - Rafała Jonkisza. Obaj przygotowali pyszne ciastka czekoladowo-malinowe. Trudność polegała na tym, że trzeba było je upiec do góry nogami...

odc. 6/V – Ale przepis

Tym razem Krzysztof Ilnicki zaprosił do kuchni mistera Polski - Rafała Jonkisza. Obaj przygotowali pyszne ciastka czekoladowo-malinowe. Trudność polegała na tym, że trzeba było je upiec do góry nogami...

odc. 6/V

To już szósty tydzień zmagań o tytuł mistrza wypieków. Tym razem uczestnicy musieli stworzyć coś, co lubi chyba każdy, czyli tort czekoladowy. Aby nie było to takie proste, jurorzy wymyślili, że wypiek musi mieć ścianki idealnie pod kątem prostym, a całość z paterą ma ważyć równo 3 kilogramy i 800 gram. Z kolei w konkurencji autorskiej przyszedł czas na ciasto z miodem, a produkty do kuchni przyniósł zawodowy pszczelarz. Kto tym razem okazał się najlepszy?

odc. 6/V

To już szósty tydzień zmagań o tytuł mistrza wypieków. Tym razem uczestnicy musieli stworzyć coś, co lubi chyba każdy, czyli tort czekoladowy. Aby nie było to takie proste, jurorzy wymyślili, że wypiek musi mieć ścianki idealnie pod kątem prostym, a całość z paterą ma ważyć równo 3 kilogramy i 800 gram. Z kolei w konkurencji autorskiej przyszedł czas na ciasto z miodem, a produkty do kuchni przyniósł zawodowy pszczelarz. Kto tym razem okazał się najlepszy?