Bake Off - Ale ciacho!

wideo

odc. 10 – Ale przepis

Za tym deser nad Sekwaną przepadają wszyscy. Krzysztof Ilnicki, razem z finalistką „Bake Off Junior” Anią Zakrzewską przygotują francuską klasykę, czyli clafoutis - pyszny biszkopt z czereśniami, podawany w filiżance.

odc. 10 – Ale przepis

Za tym deser nad Sekwaną przepadają wszyscy. Krzysztof Ilnicki, razem z finalistką „Bake Off Junior” Anią Zakrzewską przygotują francuską klasykę, czyli clafoutis - pyszny biszkopt z czereśniami, podawany w filiżance.

odc. 10

W ostatnim kulinarnym starciu zmierzyły się Julia, Gosia, Marysia i Ania. Na finalistki czekały dwa zadania. W pierwszej konkurencji uczestniczki musiały przygotować owocowe filiżanki szczęścia. Zadanie było trudne, jak ułożenie kostki Rubika, bo każda z dziewczyn miała zrobić dwie identyczne filiżanki. W drugiej, autorskiej, finalistki miały za zadanie upiec tort, inspirowany ulubionymi bajkami. Jurorzy dali im pełną dowolność. Która uczestniczka popisała się najlepszą techniką i jej wypiek zachwycił smakiem?

odc. 10

W ostatnim kulinarnym starciu zmierzyły się Julia, Gosia, Marysia i Ania. Na finalistki czekały dwa zadania. W pierwszej konkurencji uczestniczki musiały przygotować owocowe filiżanki szczęścia. Zadanie było trudne, jak ułożenie kostki Rubika, bo każda z dziewczyn miała zrobić dwie identyczne filiżanki. W drugiej, autorskiej, finalistki miały za zadanie upiec tort, inspirowany ulubionymi bajkami. Jurorzy dali im pełną dowolność. Która uczestniczka popisała się najlepszą techniką i jej wypiek zachwycił smakiem?

odc. 9 – Ale przepis

Czekoladowy suflet to deser, którego boją się najwięksi mistrzowie kuchni. Krążą o nim legendy, a jest pyszny. Krzysztof Ilnicki i Michał Bryś pokazują, jak przygotować mistrzowski, mocno czekoladowy suflet.

odc. 9 – Ale przepis

Czekoladowy suflet to deser, którego boją się najwięksi mistrzowie kuchni. Krążą o nim legendy, a jest pyszny. Krzysztof Ilnicki i Michał Bryś pokazują, jak przygotować mistrzowski, mocno czekoladowy suflet.

odc. 9

Ostatnia prosta przed wielkim finałem pierwszej polskiej edycji programu. W półfinałowym starciu uczestniczki musiały przygotować pierniki ozdobione ulubionymi emotikonami, na wzór wypieku gościa specjalnego, czyli Małgorzaty Rybackiej. Zwyciężczyni pierwszej edycji „Bake Off – Ale Ciacho!”nie była jedynym gościem odcinka. W programie pojawili się także uczestnicy poprzednich edycji, którzy będą wsparciem dla półfinalistek „Bake Off Junior”. Drugie zadanie małych cukierników to było upieczenie idealnego czekoladowego tortu.

odc. 9

Ostatnia prosta przed wielkim finałem pierwszej polskiej edycji programu. W półfinałowym starciu uczestniczki musiały przygotować pierniki ozdobione ulubionymi emotikonami, na wzór wypieku gościa specjalnego, czyli Małgorzaty Rybackiej. Zwyciężczyni pierwszej edycji „Bake Off – Ale Ciacho!”nie była jedynym gościem odcinka. W programie pojawili się także uczestnicy poprzednich edycji, którzy będą wsparciem dla półfinalistek „Bake Off Junior”. Drugie zadanie małych cukierników to było upieczenie idealnego czekoladowego tortu.

odc. 8 – Ale przepis

Krzysztof Ilnicki, razem z mistrzynią figurek i ozdób z masy cukrowej –Agnieszką Paczóską, zabierają nas na Hawaje i przygotowują epicki tort w klimacie egzotycznym.

odc. 8 – Ale przepis

Krzysztof Ilnicki, razem z mistrzynią figurek i ozdób z masy cukrowej –Agnieszką Paczóską, zabierają nas na Hawaje i przygotowują epicki tort w klimacie egzotycznym.

odc. 8

To nie przelewki – przed szóstką młodych cukierników nie lada wyzwanie. Muszą przygotować dekorację z masy cukrowej. Jak to zrobić, zdradzi Agnieszka Paczóska, mistrzyni Europy w dekorowaniu tortów. Drugim zadaniem będzie upieczenie tortu bezowego.

odc. 8

To nie przelewki – przed szóstką młodych cukierników nie lada wyzwanie. Muszą przygotować dekorację z masy cukrowej. Jak to zrobić, zdradzi Agnieszka Paczóska, mistrzyni Europy w dekorowaniu tortów. Drugim zadaniem będzie upieczenie tortu bezowego.

odc. 7 – Ale przepis

Krzysztof Ilnicki przygotowuje niezwykły tort o iście meksykańskim temperamencie, z którego wysypuje się masa pysznych cukierków.

odc. 7 – Ale przepis

Krzysztof Ilnicki przygotowuje niezwykły tort o iście meksykańskim temperamencie, z którego wysypuje się masa pysznych cukierków.

odc. 7

Meksykańska piniata w słodkim i zaskakującym wydaniu oraz ćwiczenia z Tomaszem Oświecińskim – oto, co czeka dzieciaki w kolejnym odcinku programu.

odc. 7

Meksykańska piniata w słodkim i zaskakującym wydaniu oraz ćwiczenia z Tomaszem Oświecińskim – oto, co czeka dzieciaki w kolejnym odcinku programu.

odc. 6 – Ale przepis

Dziś w kuchni Michał Bryś i uczestniczka programu Marysia. Razem podzielą się swoją wiedzą i pasją. Tym razem czas na przepis na niezwykłe ciasto drożdżowe, z trikiem, o którym mało kto wie. Jak zatem przygotować idealnego drożdżowego ślimaka?

odc. 6 – Ale przepis

Dziś w kuchni Michał Bryś i uczestniczka programu Marysia. Razem podzielą się swoją wiedzą i pasją. Tym razem czas na przepis na niezwykłe ciasto drożdżowe, z trikiem, o którym mało kto wie. Jak zatem przygotować idealnego drożdżowego ślimaka?

odc. 6

Spektakularne śniadanie z dowolnym wypiekiem i dowolnym napojem – na słodko lub na wytrawnie oraz francuskie naleśniki, które wcześniej zaprezentował wyborowy gość, Luc Magnon na specjalnej naleśnikarce. Jak z tymi zadaniami poradziły sobie dzieci i kto musiał obejść się słodkim smakiem wygranej?

odc. 6

Spektakularne śniadanie z dowolnym wypiekiem i dowolnym napojem – na słodko lub na wytrawnie oraz francuskie naleśniki, które wcześniej zaprezentował wyborowy gość, Luc Magnon na specjalnej naleśnikarce. Jak z tymi zadaniami poradziły sobie dzieci i kto musiał obejść się słodkim smakiem wygranej?